gyorscikk - grill parti. 
Itt az idő hogy egy kis időt eltölts családoddal. Erre a legalkalmasabb egy grill parti hová barátaid és barátaid szüleit is meghívod. Nagyon jó móka. Ha szeretnél tartani egy ilyen partit pár recepttel mi hozzájárulunk.
Rázd fel a hétköznapokat egy fergeteges grill partival.
Barátaid és családjuk no és persze te és családod lazítsatok egy hétvégén. A szülők egyenesen imádják az ilyen partikat. Beszélgethetnek, süthetnek főzhetnek.
Nagyon jó hangulat szokott lenni egy ilyen lazító délutánon.
Ha szeretnél egy ilyen délutánt rendezni pár könnyen elkészíthető finom ételt szeretnénk figyelmedbe ajánlani.
Mustáros csirkecombok Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 2ek Dijon mustár
- 1ek száraz fehérbor
- ½ tk bazsalikom (apróra vágva)
- ½ tk oregano (apróra vágva)
- ½ tk kakukkfű (apróra vágva)
- ½ tk rozmaring (apróra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma (préselve)
Elkészítés
- A zöldfűszereket keverjük el a mustárral és a borral, majd öntsük át egy kis nylonzacskóba.
- Adjuk hozzá a csirkecombokat. A zacskóra kössünk egy csomót, és nyomkodjuk át a csirkecombokat, hogy a pác alaposan befedje őket.
- Tegyük be a hűtőszekrénybe, és pihentessük minimum félórát, de ideálisan 2-4 órát.
- Grillezzük parázson vagy a lávaköves grillsütő felső polcán.
Grillezett füstölt sonka ananásszal
Hozzávalók
- 2 szelet vastag füstölt sonka (lásd tippek)
- 2 karika ananász
- Zöldsaláta levelek
- Ananászlé, olaj

Elkészítése
- A grillsütő rácsait vagy a grill serpenyőt kissé megolajozzuk, majd mindkét oldalon a sonkát átsütjük. Akkor jó, amikor a hús kissé barna, és a grill csíkok sötétek. De vigyázzunk arra, hogy ne legyen kormos.
- Egy mély tálba áttesszük, fedővel letakarjuk. Az ananász szeleteket megolajozzuk, mindkét oldalon 1-2 percig átsütjük.
- A saláta leveleket elrendezzük két tányéron, rátesszük a sült sonka szeleteket, tetejükre az ananász karikákat, köréjük a zöldségeket. Leöntjük salátaöntettel vagy ha serpenyőben sütöttük, a keletkezett szaft és ananászlé keverékével.
- Melegen tálaljuk.
Hamburger házilag
Hozzávalók
- 25 dkg friss darált marhahús
- 1/2 fej lilahagyma
- 1 ek reszelt parmezán vagy füstölt sajt
- 1 tk (dijoni) mustár
- só, bors
- 1 ek olaj
- a tálaláshoz hamburger vagy más zsemle, zöldségek, szószok
Elkészítés
- A hagmát vágjuk apróra, kevés olajon pirítsuk üvegesre. A többi hozzávalóval dolgozzuk össze és fűszerezzük a masszát. Formázzunk belőle tenyérnyi hamburgereket.
- Kevés olajat forrósítsunk meg a serpenyőben, és a hamburgereket mindkét oldalon 6-10 percig süssük. Majd vegyük ki, és fóliába téve pihentessük, amíg a zsemléket előkészítjük (ha ilyenkor 1-1 szelet sajtot teszünk a hamburgerre, rá fog olvadni a fólia alatt, és máris kész a sajtburger).
- Tálaljuk szeletelt paradicsommal, uborkával, zöldsaláta levelekkel, ecetes uborkával, kovászos uborkával, pepperonival, ketchuppal, mustárral, majonézzel, tabascoval, ki ahogyan szereti.
|